Меню

Табло соревнований /  Все турниры /  Все команды /  Все стадионы

Соревнования

Все турниры

 Новости

ВІДКРИТИЙ ЧЕМПІОНАТ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ - 2019/2020: ПІДСУМКИ

05.12.2020 22:00 Волынская обл.

Шостий відкритий чемпіонат Волинської області з хокею тривав майже рік календарного часу - перший матч був зіграний 15 грудня 2019 року, а фінальний двобій відбувся 26 листопада 2020 року. Звичайно, що ми не одні такі - по всьому світу відтерміновувалися, а то й зовсім не були дограні, чи не всі спортивні змагання. 

Майже рік тому на старт вийшли традиційні для наших змагань 6 команд. Але розширилась географія - вперше взяла участь в чемпіонаті Волині дружина з Львівської області.

"Бродівські бобри" - репрезентанти Львівщини, стартували з перемоги над "Фаворитом", але надалі зарекомендували себе "міцними середнячками": впевнено обігрували аутсайдерів, але "не хапали зірок з неба" в поєдинках проти сильніших суперників. Однак, коли нарешті прийшла пора вирішальних ігор, бродівська дружина помітно змінилась - на заміну гравцям, котрі через поважні обставини не змогли зіграти у післякарантинний період (Леонід Полімарчук, Назари Чубак і Богатюк та інші) прийшли новачки (зокрема, Максим Ліхненко, Сергій Мурин, Андрій Гнатюк), які разом із "старожилами", що залишились в "обоймі", дали запеклий бій у півфіналі незмінному чемпіону "Луцьку", а потім в поєдинку за третє місце впевнено перемогли "Легіон", і стали володарями бронзових нагород. Лідером та душею "бобрів" є досвідчений учасник аматорських хокейних змагань Ігор Коцюк, котрий ставав чемпіоном Західноукраїнської аматорської хокейної ліги в складах новороздільської "Ватри" та львівського "Експресу". Ігор Коцюк взяв участь в усіх 11-ти матчах (не відбувся поєдинок проти "Нетішина") і став найкращим бомбардиром своєї команди, здобувши 13 балів (8 голів і 5 асистів). Також всі поєдинки команди відіграли воротар Євген Пасічник, оборонець Віктор Полімарчук (0+2) та брати Венгери - оборонець Олег Венгер (0+1) і нападник Сергій Венгер (5+2). Лише одну гру пропустив Ігор Тесля (1+0). 

Вперше за три сезони своєї участі у змаганнях не грав у фіналі "Легіон". Команда впевнено грала взимку-весною, навіть обіграла "Луцьк" в серії булітів, але за час карантину втратила через травми декількох своїх лідерів (нападника Павла Бондарчука, оборонців Олексія Шпінду та Михайла Лисенка), а знайти їм гідну заміну з інших виконавців не вдалось. Тож легіонери закономірно програли і "Луцьку" в заключному поєдинку "кола", і "Фавориту" у півфіналі, і "Бродівським бобрам" в грі за бронзу. Павло Бернацький (19+14) цього сезону, на відміну від попереднього, вже не складав якісної конкуренції в боротьбі за звання кращого бомбардира чемпіонату, але менш якісною (принаймні - до карантину) атака "Легіону" не стала, адже додали в креативності Дмитро Сударіков (13+10) і вже згаданий вище Павло Бондарчук (12+9). Але однієї якісної трійки нападу для досягнення великих цілей все ж замало, особливо при втраті одного з виконавців. Оборону ж надійно тримали дві-три пари захисників, а Юрій Белащук навіть отримав приз кращого захисника чемпіонату. Однак, і тут почались проблеми через втрати двох вищезгаданих виконавців і переводу Петра Бондарчука до атакувальної лінії. 

На жаль, здає позиції з кожним новим сезоном самобутній колектив "Нетішин". Ще не так давно дружина з міста енергетиків боролась за вихід до фіналу, але з втратою можливості для повноцінного тренувального процесу після демонтажу своєї льодової арени, команда втрачає і в якості гри. А кадровий підбір при належній підготовці дозволив би претендувати на вищі місця, адже продовжують грати Андрій Шпакович (2+3) і Геннадій Вагнер (4+1), котрі однаково корисні і в оборонних редутах, і в атакувальних акціях, нападники Андрій Сухоруков (7+1) і Віталій Педько (4+1) незважаючи на труднощі із спортивно. формою, вперто штурмують володіння суперників, а свої ворота тримати "на замку" воротарю Андрію Артюшкіну допомагають оборонці брати-близнюки Володимир Свистак і Микола Свистак. Намагаються підтримувати згаданих виконавців і їх товариші по команді, зокрема гравці атаки Дмитро Васильєв (2+0), Сергій Снігур (2+0), Валентин Притула (1+0), захисники Володимир Верхогляд, Олексій Колпаков і Олександр Веремійчук, котрі не пропускають жодного виїзду на календарні матчі. Але, повторюсь, всі біди нетішинців криються саме у відсутності повноцінного тренувального процесу. На жаль, "Нетішин" не зміг вийти на лід після карантинної перерви, але є сподівання, що команда таки повернеться до когорти учасників наших змагань в новому сезоні.  

Свої локальні завдання (поки що) вирішує симпатична дружина "Ковеля". Після невдалого досвіду із залучення до складу "червоноградського легіону", ковельчани надалі покладаються лише на свої сили. Щоправда, їм все ж вдалось залучити до складу юного воротаря Даниїла Мілаковського (окрім "Ковеля", Даниїл став ще основним і у "Фавориті"). А в "польових роботах" беруть участь виключно "аборигени" (ну хіба що подекуди з'являється на льоду лучанин Владислав Горпинюк). Ковельська дружина кожного сезону намагається виграти хоча б один поєдинок. Цього разу вдалось перемогти "Нетішин" і здобути 5-те місце. Найбільший внесок до активу "Ковеля" цього сезону зробили нападники Леонід Гаврилюк (7+3), Микола Гусак (7+1), Олександр Гушинець (4+3), Олександр Клецор (3+3) і захисник Руслан Кисляк (3+2). В усіх без винятку матчах грали захисники Олександр Семенюк (1+0) і Ігор Абрамчук.  

Другу молодість переживає "Фаворит". Останні декілька сезонів фаворитівці трішки здали свої позиції в нашому регіоні. Причому, "посунули" їх трішки нижче земляки - легіонери. Але цього разу "старші" рівняни нарешті змогли перемогти у "дербі" - тричі поспіль. І навіть той факт, що "Легіон" на півфінальну зустріч вийшов дещо знекровленим, не применшує цінність перемоги "Фаворита", адже дві перемоги на коловому етапі були здобуті  над принциповим суперником, коли той грав в оптимальному складі. Є у "Фаворита" одна цікава особливість: маючи в заявці на сезон два десятка польових гравців, на ігри приїжджає переважно тільки два квінтети - така собі "ротація" складу. При цьому, в будь якому складі "Фаворит" грає стабільно, не опускаючись нижче свого рівня. Не дивно, що у всіх без винятку матчах взяв участь тільки захисник Олег Биков, котрий, до речі, став найатакувальнішим оборонцем чемпіонату, здобувши 11 балів (7+4). По одній грі пропустили захисник Сергій Пилипчук (0+2), нападники Сергій Орєхов (4+4), Олександр Галатюк і Сергій Степанюк. Найбільше ж результативних балів в команді здобув Олександр Галатюк (14+8). Активно атакували ворота суперника також Віталій Железнюк (12+4) і Сергій Степанюк (8+8).  

"Луцьк" залишається на вершині, незважаючи ні на що. Цьогорічний чемпіонат незмінні чемпіони провели дуже впевнено. Лучани не перемогли тільки одного разу, коли в серії післяматчевих булітів поступились "Легіону". Але в другому колі чемпіони взяли впевнений реванш (6:0). Також впевнено були переможені і решта суперників. Лідер атак "Луцька" Сергій Русанов поновив свій же рекорд результативності, здобувши 56 балів за 28 голів і стільки ж передач. На один гол був перевершений стрілецький рекорд чемпіонату, співвласниками якого в попередньому чемпіонаті стали сам Русанов і "легіонер" Бернацький. Став Русанов і рекордсменом за кількістю результативних передач за чемпіонат, відібравши статус рекордсмена у цій номінації в капітана своєї команди Вадима Бесараба (9+7), котрий у вирішальних матчах через певні обставини участі не брав. Луцька дружина, до речі, рідко коли в крайньому сезоні виходила на майданчик в оптимальному складі. В усіх матчах зіграв тільки Сергій Русанов. Мінімум ігор пропустили Олександр Міскевич (0+0), Юрій Савчук (3+3), Володимир Стельмах (3+3) та Іван Стельмах (3+3). А от другий - третій бомбардири команди Андрій Вершецький і Євген Воробйов (по 12+7) брали участь лише у 8-ми матчах з 12-ти кожен, як і оборонці Олександр Бондар (2+5) і Едуард Попов (1+1). Пропустив завершення сезону другий асистент команди Віктор Трофимчук (2+13). Решта гравців грали ще менше. 

Шостий відкритий чемпіонат Волинської області нарешті став історією. Але попереду нові змагання.  

 

Кращі бомбардири відкритого чемпіонату Волинської області 2019/2020рр. 

    О Г+П І
1. Сергій Русанов ("Луцьк") 56 28+28 12
2. Павло Бернацький ("Легіон") 33 19+14 12
3. Дмитро Сударіков ("Легіон") 23 13+10 12
4. Олександр Галатюк ("Фаворит") 22 14+8 11
5. Павло Бондарчук ("Легіон") 21 12+9 9
6. Андрій Вершецький ("Луцьк") 19 12+7 8
6. Євген Воробйов ("Луцьк") 19 12+7 8
8. Віталій Железнюк ("Фаворит") 16 12+4 9
9. Вадим Бесараб ("Луцьк") 16 9+7 7
10. Сергій Степанюк ("Фаворит") 16 8+8 11

hclutsk

Чемпионат Волыни 2019/20

Назад