Меню

Табло соревнований /  Все турниры /  Все команды /  Все стадионы

Соревнования

Все турниры

 Новости

ХОКЕЙНИЙ ВІК-ЕНД НА "СНІГОВІЙ КОРОЛЕВІ" - ВІДКРИТИЙ ЧЕМПІОНАТ МІСТА ЛУЦЬКА

05.04.2021 12:00 Волынская обл.

"ЛУЦЬК" НА КОНТРАТАКАХ ПЕРЕГРАВ "БОБРІВ" 

Після поразки від "Любарта" "Бродівським бобрам", аби потрапити до квартету найсильніших, необхідно перемагати якнайбільше, незважаючи на статус і турнірне положення суперника. А тому на побачення з "Луцьком" "бобри" прибули в посиленому складі, трьома повними п'ятірками. Лучани ж, навпаки, вийшли на лід лише двома квінтетами без ряду своїх ключових гравців другої ланки, що спричинило певний дисбаланс в грі команди у звітному матчі. 

Тож не дивно, що "Бобри" з перших хвилин захопили ініціативу, активно і гостро атакували володіння лучан. При цьому бродівська дружина вміло нейтралізовувала атакувальні потуги першої ланки чемпіонів. До пори, до часу луцькій дружині вдавалось стримувати натиск бродівчан, але врешті-решт цього тиску не витримали і двічі змушені були виймати шайби з сітки власних воріт.

Усвідомлюючи, що конкретно в цій грі у відкритій грі перемогти серйозно налаштованого суперника буде складно, луцька команда дещо змінила тактику - ближче до власних воріт були відтягнуті центральні форварди, щоб по-перше, посилити оборону, а по-друге - при першій ж можливості (чи їм, чи оборонцям) відправляти в різкі контратаки швидких флангових нападників. Досить швидко ця тактика спрацювала - під завісу першого періоду і на початку другого Андрій Вершецький і Сергій Русанов організували свої фірмові контратакувальні голи. Але згодом лучани самі пропустили контратаку суперника, коли отримали чисельну більшість і на другу перерву знову лідером йде бродівська дружина. 

Рахунок "Луцьк" вдруге зрівняв при позиційній атаці гравців другої ланки - досвідчений Юрій Савчук, котрий через недобір захисників "закрив" вакантну позицію в обороні, від синьої лінії знайшов передачею Віктора Трофимчука, а Віктор встиг розвернутись обличчям до воріт і невідпорно кинути шайбу до їх сітки повз Даниїла Мілаковського, що грав вже третю гру за день і безперечно втомився. Ще через трішки Трофимчук став асистентом Русанова, котрий вивів свою команду вперед. До кінця зустрічі Сергій Русанов ще двічі вдало втікав в контратаки і оформив свій черговий (другий в цьому чемпіонаті) результативний "хет-трик". А оборонець Іван Стельмах досяг "хет-трику" асистентського.

Бродівчани, втративши перевагу в рахунку, не хотіли миритись з новою поразкою і всіма силами продовжували штурмувати володіння Сергія Тітова. І навіть спромоглись на ще один гол ("дубль" в матчі оформив нев'янучий Ігор Коцюк), але для позитивного результату цього було мало. Що ж, попереду в "бобрів" є ще матчі, в яких можна поборотись за вихід до стадії плей-офф. І при сприятливих обставинах вони цілком можуть досягти мети. 

4 квітня 2021р. "Луцьк" - "Бродівські бобри" - 6:4 (1:2, 1:1, 4:1)

16:25 - Степан Смик (Микола Дума) - 0:1
19:45 - Ігор Коцюк (Сергій Мурин) - 0:2
22:20 - Андрій Вершецький (Сергій Русанов, Іван Стельмах) - 1:2

31:35 - Андрій Вершецький (Сергій Русанов, Іван Стельмах) - 2:2
43:40 - Віталій Вайшле (Ігор Коцюк) - 2:3 (-1)
53:40 - Віктор Трофимчук (Юрій Савчук) - 3:3
56:35 - Сергій Русанов (Віктор Трофимчук) - 4:3
60:10 - Сергій Русанов (Андрій Вершецький) - 5:3
61:25 - Ігор Коцюк (Максим Ліхненко) - 5:4
64:20 - Сергій Русанов (Іван Стельмах) - 6:4

Кидки - 29:30 (6:10, 10:9, 13:11)

"Луцьк": Сергій Тітов, Олександр Бондар - Едуард Попов, Юрій Савчук - Іван Стельмах, Андрій Вершецький - Вадим Бесараб - Сергій Русанов, Віктор Трофимчук - Леонід Тарасенко - Владислав Оніщук. 

"Бродівські бобри": Даниїл Мілаковський, Микола Дума - Олексій Кондратьєв, Олег Венгер - Віктор Полімарчук, Дмитро Леонтьєв - Едуард Гнатюк, Андрій Глухий - Валерій Вайшле - Степан Смик, Ігор Коцюк - Сергій Мурин - Максим Ліхненко, Павло Полімарчук - Сергій Венгер - Ігор Тесля. 

Арбітр: Віктор Лащук. 

"Зірка" матчу - Сергій Русанов. 

Контратаки за його участі стали переломними і переможними для "Луцька". Спочатку двічі асистував своєму багаторічному партнеру Андрію Вершецькому, а в третьому періоді тричі забив сам. Друга "зірка" Сергія в чемпіонаті.   

"КОВЕЛЬ" ДАВ БІЙ "ФАВОРИТУ"

Фаворитом зустрічі вважався "Фаворит". Але "Фаворит" на перших хвилинах гри двічі "згрішив" порушеннями правил і ковельчани намагались сповна скористатись чисельною більшістю, "зачиняючи" квартет суперника в його зоні і раз за разом турбуючи Сергія Тітова (статистика кидків до 10-ї хвилини зустрічі складала 8:2 на користь "Ковеля"), але успіху не досягли. Коли ж склади нарешті вирівнялись, рівняни самі перейшли до активних атакувальних дій і до першої перерви лік кидків майже вирівняли. Проте, наприкінці першого періоду "Фаворит" прогавив різку контратаку опонентів, яку довелось зупиняти лише за допомогою фолу. Арбітр цілком справедливо призначив буліт. Однак, Богдан Натальчук не влучив в площину воріт. 

Зате Натальчук вже в другому періоді невідпорним кидком під перекладину покарав "фаворитів" за чергове порушення правил. Рівняни пішли відігруватись, але Даниїл Мілаковський, котрий вже декілька сезонів основну "прописку" має в "Ковелі", зловив неймовірний кураж, ліквідовуючи загрози власним воротам. Однак, вберегти свої володіння в "недоторканості" та оформити свій особистий другий "шат-аут" протягом недільного ранку (перший відбувся в грі за "Легіон") не зумів - в завершальному періоді Сергій Орєхов і Роман Нікітюк змогли переважити чаші ваг в сторони своєї команди. "Ковель" спробував врятувати гру, але не судилось. Проте, гра ковельської дружини надихає на оптимістичні сподівання від її наступних зустрічей. 

4 квітня 2021р. "Фаворит" - "Ковель" - 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

22:25 - Богдан Натальчук не реалізував штрафний кидок.
33:20 - Богдан Натальчук (Ігор Абрамчук) - 0:1

57:10 - Сергій Орєхов (Валентин Єрьомкін, Олег Биков) - 1:1
64:40 - Роман Нікітюк (Валерій Стасюк) - 2:1

Кидки - 29:21 (7:8, 13:6, 9:7)

"Фаворит": Сергій Тітов, Олег Биков - Вадим Ленартович, Сергій Пилипчук - Михайло Степанюк, Сергій Степанюк - Олександр Галатюк - Віталій Железнюк, Сергій Волков - Сергій Орєхов - Валентин Єрьомкін, Роман Нікітюк - Олександр Жишко - Валерій Стасюк. 

"Ковель": Даниїл Мілаковський, Юрій Лотиш - Ігор Абрамчук, Олександр Семенюк - Руслан Кисляк, Олександр Гушинець - Богдан Натальчук - Сергій Мазурок, Леонід Гаврилюк - Юрій Миронюк - Микола Гусак, Микола Ніколаєнко. 

Арбітр матчу: Андрій Вершецький.

"Зірка" матчу - Валерій Стасюк

Валерій вперше вийшов на лід після кількарічної перерви через важку травму. І одразу став автором переможної результативної передачі. Браво! З поверненням!

ВПЕВНЕНИЙ СТАРТ "ЛЕГІОНА"

"Нетішин" прибув на чергову календарну гру в якості чемпіона Рівненської області - напередодні у фіналі цього турніру вони перемогли "Фаворит". А от "Легіон" в рідному чемпіонат фінішував тільки третім. Але хокей в залік чемпіонату Рівненщини - це не той хокей, який ми знаємо, адже грали в нього з маленькими воротами, без воротарів і з певними обмеженнями (приміром, не можна кидати шайбу вище коліна). В нашому ж чемпіонаті команди грають в традиційний хокей. 

Гру суперники розпочали без розвідки, одразу перейшли до активних дій. І одні, і інші створили по декілька нагод відкрити рахунок, які, втім, не були використані. А потім стався курйозний гол, коли після прострілу Іллі Хомякова шайба рикошетом від Геннадія Вагнера залетіла в сітку воріт Андрія Артюшкіна. Звичайно, прикро пропускати такі голи, але надалі чи то нетішинці знітилися, чи то легіонери відчули себе впевненіше, але надалі гра пішла в односторонньому порядку і до першої перерви енергетики пропустили ще 5 шайб, майже не турбуючи оборону суперника.

Вочевидь, в перерві в роздягальні нетішинської дружини відбулась серйозна чоловіча розмова між гравцями, адже в другому періоді енергетики перехопили ігрову ініціативу і почали закидувати шайбами володіння "Легіона", проте, жодна з них у ворота, які згідно жеребу захищав Даниїл Мілаковський, не потрапила. А от легіонери змогли використати "більшість" і наростили свою перевагу ще на одну шайбу. 

В заключній третині поєдинку ініціатива знову опинилась в руках "Легіону", який прибув на поєдинок незвично широким складом гравців і з новачками. Без особливого спротиву зі сторони опонента легіонери довели справу до двозначного результату. 

Додамо, що ця гра стала найнедисциплінованішою в цьому чемпіонаті - арбітр матчу Андрій Вершецький виписав 28 хвилин штрафу на дві команди. 

4 квітня 2021р. "Нетішин" - "Легіон" - 0:11 (0:6, 0:1, 0:4)

8:30 - Ілля Хомяков - 0:1
12:00 - Павло Бернацький (Дмитро Сударіков) - 0:2

12:50 - Павло Бернацький - 0:3
18:45 - Олександр Нарсія (Петро Бондарчук, Павло Бернацький) - 0:4 (+1)
20:30 - Павло Бернацький - 0:5
24:30 - Дмитро Сударіков - 0:6
33:25 - Павло Бернацький (Микита Шевцов) - 0:7 (+1)
53:05 - Павло Бернацький (Дмитро Сударіков) - 0:8
59:30 - Павло Бернацький - 0:9
67:45 - Дмитро Сударіков (Павло Бернацький) - 0:10
69:45 - Павло Бернацький (Микола Копелюк) - 0:11

Кидки - 28:36 (9:17, 14:6, 5:13)

"Нетішин": Андрій Артюшкін, Володимир Свистак - Геннадій Вагнер, Олександр Веремійчук - Микола Свистак, Сергій Снігур - Андрій Сухоруков - Геннадій Рябчун, Віталій Педько - Валентин Притула - Андрій Шпакович, Руслан Пилипчук. 

"Легіон": Даниїл Мілаковський, Петро Бондарчук - Артем Маковський, Ігор Курімов - Юрій Белащук, Олексій Шпінда - Андрій Вашай, Олександр Нарсія - Павло Бернацький - Дмитро Сударіков, Ілля Хомяков, Микола Копелюк,  Микита Шевцов. 

Арбітр: Андрій Вершецький.  

"Зірка" матчу - Павло Бернацький.

Лідер "Легіону" здобув 9 балів за системою "гол плюс пас" (7+2) і лише однієї передачі йому не вистачило, аби повторити власне досягнення дворічної давнини, коли Павло здобув 10 балів (7+3) в матчі проти "Ковеля". 

Турнірна таблиця, календар і результати ігор, реєстр бомбардирів

Чемпионат Луцка 2020/21

Назад